Az étterem megvalósításához a GINOP-5.1.7-17-2019-00217. azonosítószámú pályázat segítségével kaptunk támogatást.
Ezúton is köszönjük.
A projekt címe: „Grilltanszék Étterem létrehozása Debrecenben”
A szerződött támogatás összege: 61.404.715 Ft.
A támogatás mértéke: 93,07 %
A projekt tartalmának bemutatása:
Jelen projekt keretében az Egyesület társadalmi vállalkozás lábát kívánja a piacon bevezetni a GRILLTANSZÉK STREET FOOD étterem létrehozásával, hátrányos helyzetű álláskereső személyek alkalmazásával a fenntartható munkahelyek létrehozása érdekében.
A szervezet közvetett célja elsősorban a 2018-ban beindítandó vendéglátói tevékenység bevezetése a piacra, annak stabilizálása és a fenntartható, gazdaságos működés megteremtése. A GRILLTANSZÉK STREET FOOD étterem kialakításával, a házhozszállítási és városi (turisztikai) rendezvényekre történő kitelepüléssel a hátrányos helyzetű (álláskereső) személyek munkahelyteremtése valósul meg. A szakterületen tanuló diákok részére gyakorlati helyet is biztosító étterem megfelelő helyszínt és alkalmat teremt a non-formális tanulás elősegítésére (vendéglátás komplex megismerése, üzletvezetés, felszolgálás, konyhai kisegítés területén). A célcsoport bevonásával, a régió hosszú távú célkitűzéseivel összhangban a szervezet hozzájárul a szükséges kompetenciákkal rendelkező munkaerő biztosításához. A projekt keretében cél továbbá a marketing források és a szemléletformálást segítő helyi akciók révén az ismeretség, piaci bevezetés, láthatóság megteremtése, a célcsoport foglalkoztatásához kapcsolódó előítéletek csökkentése, a társadalmi programok erősítése. Másik kiemelt cél a szervezet tevékenységeiben megjelenő egészséges életmód elterjesztése, a helyi termelők segítése és a környezeti terhelés csökkentése, helyi alapanyagok felhasználásával.
A fenti célok által olyan hosszú távon, fenntartható működési formát és szolgáltatási színvonalat biztosítani, mely a piacon fizetőképes keresletet tud kielégíteni.
Megvalósításra kerülő szolgáltatások:
1. GRILLTANSZÉK Étterem működtetése, mely egészséges alapanyagokat felhasználó (zöldség, hal, hús) minőségi gyorsételeket kínál a Debreceni Egyetem tőszomszédságában elsődlegesen az egyetemistákat, mint vendégkört, másodsorban a környéken élő debreceni lakosokat és a Nagyerdőbe érkező turistákat megcélozva. Az étterem elsősorban a déli és azt követő napszakokra vonatkozóan kívánja a célcsoport igényeit kielégíteni, így nyitvatartása is ehhez igazodik (H-SZ 10-22-ig, V 11-21-ig).
2. Az éttermi ételek saját munkavállaló futárral történő házhozszállítása Debrecen teljes területén az étterem nyitvatartási idejében.
3. Nyári időszakban a debreceni fesztiválokra történő kitelepülés. A fesztiválok esetében az adott témakör a döntő a célcsoport esetében, elsősorban a fiatal és közép korosztály, helyi lakosok, turisták. A tevékenység kvázi szezonális, nyári időszakban tudja az étterem fenntarthatóságát segíteni, ill. kifejezetten erős marketing (láthatósági) hatással bír.
A szolgáltatások elsősorban a létrehozandó honlap és facebook oldal segítségével, google és FB hirdetésekkel, szórólapok és kiadványok terjesztésével, ill. promóciós anyagokkal, üzletdekoráció segítségével jut el a potenciális vevőkörhöz.
A GINOP projekt keretében az Egyesület a fentiekben ismertetett tevékenységeit indítja el és vezeti be a piacra 11 fő álláskereső (melyből 10 fő hátrányos helyzetű) személy 9 hónapig történő támogatott foglalkoztatásával.
A fenti tevékenységekhez kapott támogatást az Egyesület, így: az étteremnek helyet adó ingatlan (4032 Debrecen, Komlóssy u. 60.) felújítása és átalakítása, az étterem berendezéséhez szükséges eszközök és berendezések beszerzése, szemléletformálást segítő helyi akciók megvalósítása, marketing szakértői tanácsadás, marketing-kommunikációs tevékenységek, projektmenedzsment, szakmai vezetés.
A projekt tervezett megvalósítási időtartama: 2018. október 01. – 2021. március 31.
A projekt azonosító száma: GINOP-5.1.7-17-2019-00217.